Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


ΑΣΠΙΣ: Ενοχή Ψωμιάδη για 3 κακουργήματα ζητά ο εισαγγελέας
ΑΣΠΙΣ: Ενοχή Ψωμιάδη για 3 κακουργήματα ζητά ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην ισχυρού άνδρα του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη, καθώς και του φυγόδικου πρώην συνεργάτη του, για τα κακουργήματα της απάτης, πλαστογραφίας και χρήσης πλαστούς εγγράφου πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι κατηγορούμενοι δεν πίστευαν ότι θα ελεγχθούν, καθώς εκείνη την περίοδο η χώρα βρισκόταν πριν από τις εκλογές. Όμως, «η εποχή των παχέων αγελάδων τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα είναι δεδομένο ότι η εγγυητική επιστολή δεν ήταν γνήσια καθώς δεν είχε εκδοθεί από την τράπεζα που εμφανίζεται ως εκδότρια και ότι «ο χρόνος που επέλεξε να στήσει την υπόθεση ο κατηγορούμενος δεν ήταν τυχαίος καθώς πίστευε ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου κανείς δεν θα τα έβαζε μαζί του». Ακόμη, κατά τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος πίστευε ότι κανείς δεν θα αμφισβητούσε έναν κολοσσό.
Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση αφορά στην πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ που προσκόμισε ο Παύλος Ψωμιάδης στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία της Ασφαλιστικής ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Με αυτήν την εγγυητική επιστολή, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, επιχείρησε να κερδίσει χρόνο για «να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 203 εκατ. ευρώ», προσδοκώντας σε νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια που θα έφερναν «ζεστό» χρήμα στις εταιρείες του. Η τακτική του, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ήταν σκόπιμη και προαποφασισμένη και στόχευσε στην εξαπάτηση νέων υποψηφίων ασφαλισμένων με σκοπό να καταβάλουν τα χρήματά τους, δίχως να υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να εκπληρώσουν οι εταιρείες του ομίλου της ΑΣΠΙΣ τις υποχρεώσεις που θα αναλάμβαναν.
Απολογούμενος νωρίτερα ο Παύλος Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι το όλον θέμα ήταν πολιτικό και ότι ξένοι μεγάλοι όμιλοι ασκούσαν πίεση για την επιθετική πολιτική που εφάρμοζε στην αγορά η ΑΣΠΙΔΑ.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι 1,5 εκατ. ασφαλισμένοι ζημιώθηκαν, αλλά όπως είπε αυτό δεν συνέβη από δική του υπαιτιότητα, επισημαίνοντας ότι την ευθύνη φέρουν αυτοί που ήθελαν να κλείσουν την εταιρεία και να τον καταστρέψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου